Ексклюзиви
понеділок, 05 грудня 2011 13:12

Ціна кризового коктейлю в Італії залежить від економічної стабільності країни

Ціна кризового коктейлю в Італії залежить від економічної стабільності країни

У барі на півночі Італії створили коктейль, ціна якого залежить від показників економічної стабільності країни.

Власник італійського бару в комуні Куорньє на півночі Італії вирішив з іронією поставитись до кризи єврозони. Відтепер у його барі відвідувачам пропонуються коктейлі та аперитиви, чия ціна безпосередньо залежить від різниці в борзі Італії та Німеччини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коньяк для коктейлю горить дві секунди

"Ми вирішили перетворити щоденний кошмар італійців на приємне проведення часу", - розповів автор цієї ідеї, розробник інтернет-сайтів. Колись він поділився своєю ідеєю з другом, власником бару, який і втілив її в реальність.

Аперитив, який автор називав ap?rispread, - "натуральний" продукт єврозони. У коктейлі поєднуються напої, зроблені на території Європи: німецьке пиво, італійське вино і французький лікер. Коктейлі подаються в келихах для мартіні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У коктейль додають хрін

Початкова ціна аперитив становить 2,5 євро, до яких потрібно додати 50 євроцентів у випадку, якщо спред - різниця між доходами за італійськими та німецькими облігаціями, що показує рівень економічної нестабільності Італії - досягне або перевищить символічний бар'єр на 500 пунктів. Якщо спред дорівнює 400 пунктів, коктейль буде коштувати дорожче на 40 євроцентів.

Гроші, отримані від продажу коктейлів, будуть передані на благодійність, на підтримку села Beppe Pezzetto, повідомляє 7sur7.

Зараз ви читаєте новину «Ціна кризового коктейлю в Італії залежить від економічної стабільності країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути