Ексклюзиви
понеділок, 31 серпня 2009 17:10

Росія зацікавлена в слабкості та нестабільності України - політолог

Росія зацікавлена в слабкості та нестабільності України  - політолог
Болгарський політолог, керівник Софійського Центру ліберальної стратегії Іван Kрастєв прокоментував те, як Росія ставиться до президентських виборів в Україні.

Експерт зазначає, що "Росія уважно стежить за тим, хто переможе на виборах в Україні".

Москва контролює, "якими є впливи глобальної економічної кризи, після чого в глобальних інтеграційних процесах приділяє пріоритетну увагу місцевим процесам. В цьому сенсі, важливе значення для Росії має економічна інтеграція Казахстану і Білорусі".

На виборах в Україні Росія використовуватиме владу в питаннях культури, релігії, і на думку політолога, не намагається, так як попереднього разу, використати пострадянські настрої населення.

Незалежно від того, хто переможе на виборах, їх результат вплине на історію України, буде віхою після "помаранчевої революції", вважає болгарський політолог.

За його словами, переможець виборів після Президента Ющенка хто б він не був, "цікавить Росію", натомість "Ющенко має мало шансів".

"Росія зацікавлена в слабкості та нестабільності в Україні. Передусім, стратегічна ціль Москви - переконати Європу, що Україна є проблемою, що Україна непередбачувана держава, тому газопроводи мають перебувати під спільним контролем Росії та Європейського Союзу", - підсумував Крастєв.

За матеріалом Gazeta Wyborcza

Зараз ви читаєте новину «Росія зацікавлена в слабкості та нестабільності України - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути