Ексклюзиви
пʼятниця, 08 лютого 2008 08:23

Чеський парламент сьогодні вибере президента республіки

У чеському парламенті сьогодні заплановані вибори президента республіки. Згідно з діючою конституційною практикою, вони відбудуться на спільному засіданні нижньої і верхньої палат найвищого законодавчого органу.

Голосування пройде в урочистій обстановці в Празькому граді. На пост президента претендують чинний глава держави  Вацлав Клаус і учений-економіст Ян Швейнар, що має чеське і американське громадянство.

Засідання відкриється об 11:00. Вибори передбачають три тури голосування. Через суперечки з приводу порядку голосування, як відзначив у четвер Вацлав Клаус, вибори навіть можуть не відбудуться.

Тим часом, якби вибори чеського президента носили всенародний характер, Вацлав Клаус і Ян Швейнар мали б приблизно рівні шанси на перемогу. Згідно з останнім опитуванням населення, за чинного президента  голосували б 53% виборців, за його суперника - 47%, повідомляє "Подробности".

Зараз ви читаєте новину «Чеський парламент сьогодні вибере президента республіки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути