четвер, 17 липня 2008 11:41

Червоний Хрест не судитиметься з Колумбією через емблему

Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ) не переслідуватиме уряд Колумбії в суді через використання емблеми цієї організації під час звільнення Інгрід Бетанкур та інших заручників з полону повстанців, повідомили джерела в штаб-квартирі МКЧХ в Женеві, передає іспанське агентство Еуропа Прес.

Франко-колумбійськая громадянка, колишній кандидат в президенти Колумбії Інгрід Бетанкур і ще 14 заручників повстанського угрупування Революційні озброєні сили Колумбії (РОСК) були звільнені 2 липня силами безпеки і військової розвідки Колумбії. Під час спецоперації на одязі в одного з членів визвольної групи була символіка Червоного Хреста.

За словами президента Колумбії Альваро Урібе, емблема була лише у одного з членів цієї групи, який "порушив наказ", оскільки "дуже нервував", коли побачив повстанців. Президент заявив, що бере на себе "політичну відповідальність" за цю "помилку".

Як зазначили джерела в штаб-квартирі МКЧХ, зараз важливо те, що президент Колумбії публічно визнав неприпустиме використання емблеми міжнародної організації.

Женевська конвенція забороняє використання емблеми МКЧХ у військових та спеціальних операціях, оскільки це може поставити під загрозу співробітників гуманітарної організації, які працюють в зонах конфліктів. Крім того, це підриває довіру до нейтралітету МКЧХ, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Червоний Хрест не судитиметься з Колумбією через емблему». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути