пʼятниця, 18 вересня 2009 16:38

Черновецький звільнив київських олігархів від плати за землю

Черновецький звільнив київських олігархів від плати за землю

Замість виконання бюджету та пошуків ефективних шляхів виходу з кризи, мер Києва Леонід Черновецький і його команда звільняють від плати за землю олігархів та роздають зелені зони столиці.

Про це заявив один із лідерів Блоку Кличка Дмитро Андрієвський.

За його словами, в умовах катастрофічного недовиконання бюджету на сесії Київради в четвер було звільнено від плати за землю десяток комерційних структур.

"При тому, що дохідна частина бюджету за сім місяців виконана лише на третину, а недовиконання надходжень за статтею "плата за землю" становить близько 300 мільйонів гривень, депутати, що підтримують Черновецького, надали пільги зі сплати земельного податку десяткам підприємств", - сказав Андрієвський.

Він наголосив, що "особливо цинічним є те, що такі податкові пільги прикриваються демагогічними заявами про підтримку благодійних організацій".

"Замість того, щоб в умовах кризи переглянути структуру надходжень до бюджету, антикиївська Київрада звільняє від податку на землю на 99% такі підприємства, як Київський іподром, ВАТ "Київспецтранс", на 90% - ВАТ "Веркон", ВАТ АТП N5 тощо", - повідомив Андрієвський.

За його словами, звільнені від податку на землю підприємства Управління ритуальних послуг підвищують для киян ціни на свої послуги. Те ж саме стосується ВАТ "Київ млин", наголосив політик.

"Вчорашня сесія Київради (17 вересня) вкотре довела: інтереси киян депутатів Черновецького не хвилюють. Головне для них - розподіл земель, майна та бюджетних коштів", - зазначив Андрієвський.

За матеріалом УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Черновецький звільнив київських олігархів від плати за землю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути