пʼятниця, 07 травня 2010 14:24

Черновецький придумає нові правила розміщення кіосків

Черновецький придумає нові правила розміщення кіосків

На найближчій сесії Київради буде затверджуватися нова програма розміщення у столиці малих архітектурних форм (МАФів).

Про це йдеться в коментарі профільного заступника голови Київської міської державної адміністрації Валерія Миронова.

"На сьогоднішній день розробляється нова програма встановлення малих архітектурних форм у межах столиці, яку буде затверджено вже на найближчій сесії Київради. Наша мета - поліпшити зовнішній вигляд столиці, не створюючи додаткових труднощів для підприємців міста", - сказав заступник мера.

За словами Миронова, за основу розробки нової програми взято чинні норми та порядок розміщення малих архітектурних форм для здійснення підприємницької діяльності.

На його думку, нова систематизована процедура отримання дозволів на розміщення торгових кіосків задовольнить представників малого бізнесу.

"Ми ведемо переговори з найбільшими асоціаціями торговців. І всі нововведення в розробці даної програми внесені при їхній особистій участі, з урахуванням їх пропозицій і інтересів", - зазначив Миронов.

Він також запевнив, що після впровадження комплексної схеми розміщення малих архітектурних форм всі, хто раніше легально отримав документи на встановлення кіосків, без проблем отримають дозвіл нового зразка.

"Згідно з новою схемою, процедура отримання відповідного дозволу стане дешевшою і дасть підприємцям гарантії довготривало і цивілізовано вести свій бізнес", - сказав представник міської влади.

Нагадаємо, в березні Київська міська державна адміністрація ввела мораторій на встановлення малих архітектурних форм (МАФів). У квітні столична мерія почала демонтувати кіоски, встановлені біля входів у метро.

Крім цього, депутати Київради вирішили 3 червня провести окреме засідання сесії в форматі слухань з проблем розміщення малих архітектурних форм (МАФів) і забудови історичної частини міста, зокрема, поблизу Софії Київської та Києво-Печерської лаври, а також зелених зон столиці.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Черновецький придумає нові правила розміщення кіосків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути