Ексклюзиви
вівторок, 09 березня 2010 16:41

Черновецький позбудеться половини своєї "молодої команди"

Черновецький позбудеться половини своєї "молодої команди"

У київській мерії незабаром на ключових посадах можуть з"явитися нові люди, а багато заступників мера після формування Кабінету Міністрів скоротять, повідомляє "Сегодня".

Як стало відомо виданню, в Адміністрації Президента готується новий штатний розклад для КМДА. За словами джерела в АП, кількість заступників хочуть переполовинити. Нагадаємо, новий президент України значно скоротив витрати на утримання свого апарату, аналогічну роботу він збирається провести і в Києві.

Зараз у мера Києва 16 заступників, з яких чотири перших, - Денис Басс, Анатолій Голубченко, Ірена Кільчицька і Євген Червоненко. Кожен заступник одержує 12-18 тис. гривень на місяць, тобто у результаті приблизно 2-3 млн. грн на рік. Крім того, обов"язки заступників голів частково перетинаються. Наприклад, Володимиру Головачу підпорядковується главк з впорядкування, хоча озелененням і впорядкуванням міста займається Ігор Добруцький.

Як відзначає видання, причина в тому, що частина заступників отримали посади за партійною квотою. Михайло Голиця і Ігор Шовкун - від Блоку Литвина, Сергій Рудик - від організації "Громадський захисник", Валерій Миронов - від "Нашої України", Віктор Сивець - від Партії Регіонів.

Як стверджують джерела, без портфеля заступника можуть залишитися Олександр Луцький, який відповідає за землю, Віталій Журавський, куратор освіти та культури, Володимир Головач, Людмила Денисюк, яка займається підприємництвом, фінансист Віктор Падалка, Валерій Миронов, який відповідає за транспорт, і Сергій Рудик, який займається внутрішньою політикою. Не виключено, що Кільчицьку переведуть з перших заступників в "рядові".

Ірена Кільчицька вже заявила, що за своє крісло не тримається: "Буду затребувана в будь-якому напрямі". Анатолій Голубченко сказав нам, що не цікавиться кадровими питаннями, а Олександр Луцький обурений. "Я чув про те, що мене хочуть прибрати. Але наша команда працює дуже згуртовано, це буде помилкою". А заступник мера Ігор Добруцький вважає, що потрібно робити ставку на тих, хто може приносити гроші до бюджету - розвивати туризм, займатися впорядкуванням.

Зміни в мерії - результат політдомовленностей. У КМДА це підтверджують: "Політсили, що формують коаліцію, домовляються між собою і призначають людей за квотами від певної сили. Такі ж зміни торкнуться і Києва, на рівні столиці, як і скрізь, на жаль, розподіл посад йде на політичній основі", - сказала Кільчицька. "Будуть зміни, наприклад, однозначно зміцнення потребує економічний блок. Поки, правда, кандидатури не обговорювалися", - сказав нардеп від ПР Василь Горбаль.

У кулуарах ВР говорять, що чистка заступників - один з варіантів для мера утриматися на своїй посаді. Нагадаємо, Віктор Янукович і Партія регіонів хочуть прийняти закон, по якому б розділялися повноваження глави КМДА (його б призначав президент) і мера міста.

Зараз ви читаєте новину «Черновецький позбудеться половини своєї "молодої команди"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути