четвер, 25 березня 2010 13:01

Черкаські тролейбусники відмовляються возити пасажирів (ФОТО)

Автор: Любов КАРНАРУК
 

25 березня з 5 ранку в Черкасах працівники комунального підприємства "Черкасиелектротранс" оголосили страйк. Причиною називають тримісячну заборгованість по заробітній платі. Загальна заборгованість становить близько 3 млн грн.

Однією з найбільш задіяних ліній тролейбусів є вулиця Сумгаїтська. На одній із зупинок о 11 годині ранку незвично людно. Маршрутки переповнені.

Зарплату тролейбусники Черкас не отримують уже понад три місяці.

"Людям реально немає за що жити. Перший страйк ми провели на початку березня. На свої робочі місця ми вийшли, але не приступили до виконання обов"язків. Окрім тих, хто перевозить працівників товариства "Азот". З ними у нас окремий договір на спецрейси", - розповів кореспонденту Cazeta.ua голова страйкового комітету Олександр Нікепілов.

З 2003 року у тролейбусників через борг по зарплаті це вже п"ятий страйк. Субвенція на компенсацію пільгових перевезень надходить "Черкасиелектротрансу" із державного бюджету.

"Страйкувати будемо до погашення всієї заборгованості. Якщо завтра привезуть, ми відразу поїдемо. Про страйк ми попередили і тоді ще губернатора Олександра Черевка, міську владу і прокуратуру. Прокурор прислав нам відповідь, що кримінальну справу проти посадових осіб нашого підприємства не порушуватимуть, бо це не наша вина, а те, що бюджет не прийнятий", - зазначив Нікепілов.

"Більшість працівників мають заборгованість по комунальним платежам, кредитам, за навчання дітей. А якщо чоловік і жінка тут працюють, то взагалі не можуть звести кінці з кінцями", - бідкається кондуктор Ірина Патлань.

"Зверталися до банків, щоб відстрочили кредити, не погодилися. Тоді хотіли взяти кредит на зарплату, але так як на майно підприємства пенсійний фонд наклав арешт, то і його не маємо права дати під заставу. Дзюба (заступник мера Черкас - ред.) обіцяв якесь адміністративне приміщення в місті виставити. Але поки що ніякого рішення немає", - додала жінка.

За словами Ірини Патлань, у міськвиконкомі поки що ніякого рішення не прийняли.

"Кажуть, що тролейбусники мають пікетувати Кабмін. І це треба було робити, коли була ще Юлія Тимошенко", - підкреслила жінка.

Зараз ви читаєте новину «Черкаські тролейбусники відмовляються возити пасажирів (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути