Ексклюзиви
середа, 11 лютого 2009 10:39

Через ураган 200 тисяч французьких сімей залишаються без світла

Через ураган 200 тисяч французьких сімей залишаються без світла
Понад 200 тисяч французьких сімей залишаються без електрики через ураган "Квінт", який в ніч на вівторок обрушився на Атлантичне узбережжя Франції, пронісся по північній частині країни і спрямовується на північ Німеччини.

Французька метеослужба Meteo France у вівторок увечері зняла штормове попередження, відзначаючи, що "пориви вітру наближаються до 120 кілометрів на годину в гористих районах на північному сході, але не перевищують 100 кілометрів на годину на рівнині".

У ніч на вівторок в окремих районах на морському узбережжі швидкість вітру досягала 130-140 кілометрів на годину. По мірі просування вглиб країни вітер слаб, але все ж таки в деяких місцях були зафіксовані пориви швидкістю до 120 кілометрів на годину.

У паризькому регіоні швидкість вітру складала в середньому від 45 до 65 кілометрів на годину, але місцями пориви вітру сягали 120 кілометрів на годину.

Основний збиток "Квінт" завдав французьким електромережам. За даними французької електророзподільчої мережі ERDF, всього буревій залишив без світла більше 900 тисяч сімей, однак у другій половині дня вдалося відновити подачу електрики в 76% домогосподарствах.

Залишаються без електроенергії майже 60 тисяч клієнтів в долині Луари, більше 40 тисяч - в регіоні Пуатьє-Шаранта, майже 40 тисяч - в Бургундії і стільки ж у регіоні Центр.

Крім того, за даними французького оператора зв"язку France Telecom, через припинення подачі електрики на телефонні станції близько 30 тисяч клієнтів залишилися без фіксованого телефонного зв"язку. При цьому, як відзначає компанія, можуть постраждати ще 200 тисяч абонентів.

У понеділок ввечері ураган змусив управління цивільної авіації країни закрити паризькі аеропорти, які знову запрацювали лише у вівторок вранці.

При цьому, як зазначають французькі ЗМІ, стихія трохи зачепила дорожній рух і залізничне сполучення, повідомляєРІА "Новости".
Зараз ви читаєте новину «Через ураган 200 тисяч французьких сімей залишаються без світла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути