неділя, 11 жовтня 2015 00:45

Через теракт в Туреччині призупинили парламентські вибори

Через теракт в Туреччині призупинили парламентські вибори
AFP

Теракт в Анкарі, який стався вранці 10 жовтня, оголошено причиною призупинення на три дні передвиборної кампанії. Про це повідомляє Hurriyetdailynews з посиланням на заступника глави Партії справедливості і розвитку (ПСР), яку очолює чинний прем'єр-міністр Туреччини Ахметом Давутоглу.

Віце-голова Партії справедливості і розвитку Омер Челік підтвердив, що прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу призупинив передвиборну кампанію на три дні.

Омер Челік також заявив, що напад спрямований на створення хаосу напередодні парламентських виборів, і організований з метою підбурювання до вуличних безладів і загострення обстановки перед виборами. За його словами, теракт спрямований на створення настроїв, орієнтованих всередині держави, в той час як зараз відбуваються важливі події зовнішньої політики.

"Цей напад, який стався в Анкарі, може відбутися в будь-якому місці", - додав він.

Нагадаємо, 10 жовтня в столиці Туреччини Анкарі неподалік від місця проведення антивоєнного мітингу, організованого активістами профспілкових об'єднань, прогриміли два вибухи. Прем'єр Туреччини Ахмет Давутоглу заявив, що влада підозрює ряд терористичних і політичних організацій.

"Теракт могли організувати бойовики "Ісламської держави", активісти Робочої партії Курдистану, Революційна народна визвольна партія, а також Марксистсько-ленінська комуністична партія", - заявив глава уряду.

Як повідомлялося, кількість загиблих в результаті теракту в Анкарі зросла до 86 людей, поранені 186.

Дострокові парламентські вибори в країні відбудуться 1 листопада

Зараз ви читаєте новину «Через теракт в Туреччині призупинили парламентські вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути