Ексклюзиви
понеділок, 24 січня 2011 12:40

Через підвищення тарифів не вистачатиме грошей на субсидії - НУ-НС

Через підвищення тарифів не вистачатиме грошей на субсидії - НУ-НС

Підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги в Україні призведе до того, що державі не вистачить коштів на виплату субсидій.

Про це заявив народний депутат від НУНС, член парламентського комітету з питань будівництва, містобудування і ЖКГ Віктор Матчук.

"Дивно виглядає, що тарифи у цьому році зростають кілька разів, а кошти у бюджеті, передбачені на виплати субсидій, майже не змінилися в порівнянні з минулим роком", - повідомив депутат.

За його словами, у минулому році в бюджеті було закладено 5,9 млрд гривень на субсидії, у цьому – 7 млрд гривень.

"Тобто збільшення цих коштів відбулося менше ніж на 20%, а збільшення кількості людей і тих сум, які їм треба виплачувати, - у півтора-два рази, бо тарифи зростають лавиноподібно", - наголосив Матчук.

Він пояснив, що у той момент, коли реальні доходи населення стоять на місці, а тарифи піднімаються, закон передбачає автоматичне збільшення кількості отримувачів субсидій.

"Разом з тим ті люди, які сидять на тарифних потоках, зароблятимуть астрономічні суми. Але на якість обслуговування це взагалі не впливатиме. Поки не будуть змінені правила гри, збільшення тарифів у три-чотири-десять разів нічим не допоможе галузі. В труби ніхто вкладати гроші все-одно не буде, вони рвалися і будуть рватися ще частіше", - заявив депутат.

Як відомо, з 1 січня 2011 року тарифи на теплову енергію підвищуються на 35%. З 1 лютого на 30% зростає ціна електроенергії. З 1 квітня очікується 50% збільшення ціни на газ для населення. Також НКРЕ прийняла рішення про збільшення з 1 лютого на 15% вартості водопостачання.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Через підвищення тарифів не вистачатиме грошей на субсидії - НУ-НС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути