Ексклюзиви
четвер, 20 січня 2011 15:46

В Україні зросли тарифи на воду на 15%

В Україні зросли тарифи на воду на 15%

На сьогоднішньому засіданні Національної комісії з регулювання електроенергетики (НКРЕ) прийнято рішення про підвищення тарифів на водопостачання і водовідведення для Київводоканалу.

Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Нові тарифи на водопостачання і водовідведення вступають в силу з 1 лютого.

В основу розрахунків лягла динаміка підвищення вартості електроенергії, споживаної водоканалом з моменту встановлення попередніх тарифів. Таким чином, тариф на водопостачання для населення підвищився на 11% і склав 1 грн 41 коп. за куб. м, а на водовідведення тарифи виросли на 9,64% і склали 1 грн 9 коп. за куб м.

Крім Київводоканалу, НКРЕ збільшила тарифи на водопостачання і водовідведення для 38 компаній-постачальників, серед яких: Львівводоканал, Черкасиводоканал і Хмельницькводоканал. Зростання тарифів сталося максимум на 15%.

Згідно з постановою Кабміну, НКРЕ уповноважена встановлювати тарифи для 85 компаній, що займаються водопостачанням і водовідведенням. З них лише 46 компаній надали до комісії розрахунки щодо своїх тарифів для їх регулювання. Для тих компаній, які не надіслали розрахунків, тарифи не змінилися. Втім, за словами представників НКРЕ, на компанії можуть бути накладені штрафи за невиконання норм подачі документів.

Також НКРЕ збільшила тариф на відпуск електроенергії для НАЕК "Енергоатом" до 17,91 коп./кВт з 1 лютого 2011 р. Тарифом передбачено фінансування розробки техніко-економічного обґрунтування (ТЕО) будівництва 3 та 4 енергоблоків Хмельницької АЕС.

Нагадаємо, з 1 липня 2010 року у Києві підвищилися тарифи на гарячу воду. Так, тариф на гаряче водопостачання для населення при наявності лічильника становить 11,75 грн за 1 куб м (було 8,8 грн); при його відсутності у квартирах з ванними, обладнаними душами, за одну людину на місяць - 41,14 грн ( було 30,8 грн).

Як повідомлялося, з 1 лютого тарифи на електроенергію для населення виростуть на 30%.

У 2011 році додаткові витрати кожного домогосподарства на житлово-комунальні платежі - за житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива – можуть зрости у середньому на 1700 грн. на рік.

Зараз ви читаєте новину «В Україні зросли тарифи на воду на 15%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути