четвер, 08 лютого 2007 16:25

Через ненависть до Росії латвійці роздяглись у 15-градусний мороз (ФОТО)

Пікет супротивників підписання латвійсько-російського прикордонного договору, який залишає за Росією місто Абрене, пройшов рано вранці в четвер, 8 лютого, біля будівлі сейму Латвії у Ризі. Річ у тому, що після Другої світової війни Росія приписала це місто до складу Питаловського району Псковської області, назвавши його Питалово. Виник конфлікт, який триває досі.

Щоб покращити міждержавні відносини, президент Латвії Вайра Віке-Фрейберга на пленарному засіданні сейму, 1 лютого, закликала парламент змиритися з "територіальними втратами після Другої світової війни" і не намагатися повернути Питаловський район.

Проте це агресивно сприйняла націонал-радикальна партія "Усе - Латвії". На сьогоднішньому пікеті її активісти роздяглися до пояса, зобразивши на грудях назви різних міст Латвії. За словами лідера партії Райвіса Дзінтарса, цим він і його однодумці хотіли показати депутатам сейму, що є люди, які можуть думати не тільки про свій особистий комфорт і добробут.

Під час пікету його учасники скандували гасла "Моя честь - мій народ", "Свободу Абрене" і співали патріотичні пісні.

Присутні тримали в руках плакати "Прикордонний договір з путінською Росією - це смерть для свободи Латвії", "Новий прикордонний договір - пролог останнього етапу розграбування країни", "Сьогодні Абрене - завтра громадянство".

Міністра закордонних справ Латвії Артіса Пабрікса, який вранці йшов на роботу в сейм, активісти зустріли криками "Зрадник!".

За матеріалами: Annews.ru.

Зараз ви читаєте новину «Через ненависть до Росії латвійці роздяглись у 15-градусний мороз (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути