середа, 15 вересня 2010 09:32

Через брак бланків українцям перестали видавати паспорти

Через брак бланків українцям перестали видавати паспорти
В Україні знову дефіцит паспортних бланків - тепер українських. Люди вже кілька тижнів ходять в ОВІР, але там лише розводять руками: мовляв, паспортів немає і незрозуміло, коли будуть. Кажуть, десь через два місяці.

"Я втратив паспорт, звернувся в ОВІР, щоб його відновити, здав потрібні документи, але там мені відповіли, що бланків немає і через черги новий зможуть видати не раніше листопада, - розповів донеччанин Олег. - Тепер доведеться переносити дату весілля".

А киянці Ользі навіть порадили поки не подавати документи: "Мені сказали: все одно ще кілька місяців паспорт не дадуть".

У керівництві ОВІР розповіли, що проблема виникла через мізерне фінансування. Правда, дефіцит є не у всіх регіонах (наприклад, у Харківській та Дніпропетровській областях проблем немає за рахунок запасів), так і скоро ситуацію обіцяють нормалізувати.

"Така проблема виникла вперше, - розповів начальник Управління ГІРФО у Києві Ігор Моренець. - Відвантаження обіцяють за тиждень. Як тільки бланки з"являться, заборгованість ліквідуємо за 2-3 дні. Видаватися паспорти будуть в порядку черги".

"Між МВС і нашим поліграфкомбінатом зараз немає договору. Коли він і гроші з"являться, то ми почнемо друк бланків, - повідомив начальник відділу режимного поліграфкомбінату "Україна" Олександр Коломійчук (цей комбінат займається друком бланків паспортів. - ред.)".

За словами головного радника глави МВС Костянтина Стогнія, договір буде найближчим часом.

"На бланки, які потрібно додрукувати, вже виділено 13 млн грн., за планами повинні зробити більше мільйона штук", - повідомила заступник начальника управління паспортної роботи МВС Алла Чередниченко. До речі, за даними консорціуму ЄДАПС, з бланками закордонних паспортів в країні зараз проблем немає, вони відвантажуються без перебоїв.
Сегодня
Зараз ви читаєте новину «Через брак бланків українцям перестали видавати паспорти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути