четвер, 12 серпня 2010 19:23

"За отримання нового паспорта заплатила 100 гривень"

"У кінці липня вийшла заміж, змінила прізвище на чоловікове. Одразу подала документи у Городоцький районний ВВІР на вироблення нового українського паспорта. Працівниця пояснила, що зараз немає бланків, сказала прийти за паспортом через місяць. Я пішла до начальниці. "У мене залишилося лише два бланки, — сказала начальниця. — Якщо хочете пришвидшити отримання документів, платіть 100 гривень. Так у законі написано". Я все оплатила, за три дні мені видали паспорт. Але квитанції про оплату не дали. За термінове виготовлення українського паспорта треба платити?"

25-річна Юлія, місто Городок на Львівщині.



Відповідає 46-річний Василь Логін, начальник управління громадянства, еміграції та реєстрації фізичних осіб у Львівській області:
— На сьогодні є проблема з бланками для внутрішніх паспортів. На отримання першого паспорта очікують півтори тисячі підлітків. 800 заяв подано для обміну. Та ми над цим працюємо. За кілька днів з"являться бланки. Нікому не доведеться чекати місяць. Удалося позичити бланки в інших областей. Тому їх є достатня кількість для людей, яким терміново потрібні документи. За таку послугу платити не треба.


Зараз ви читаєте новину «"За отримання нового паспорта заплатила 100 гривень"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути