Ексклюзиви
неділя, 16 червня 2013 15:00

Через 10 років "хрущівки" почнуть масово обвалюватися

Через 10 років "хрущівки" почнуть масово обвалюватися
ФОТО: a-h.by

Українські "хрущовки" почнуть масово обвалюватися вже через 10 років. Незаконне перепланування, індивідуальне утеплення, інші втручання у початкову конструкцію будинків та, нарешті, шановний вік – скоро призведуть до масової руйнації "хрущовок", йдеться у сюжеті програми "Територія обману".

У 2012 році в Луцьку через незаконне перепланування квартир обвалився 5-поверховий будинок. Й такі випадки – не поодинокі. Часто-густо українські будинки валяться не від вибуху побутового газу чи помилок при будуванні, а саме через знищення мешканцями опорних стін.

Як з'ясували журналісти "Території обману", зруйнувати будь-яку опорну стіну можна за 1000 грн. Доморощені майстри залюбки візьмуться ламати навіть стіну у панельному домі. І, звичайно, без жодного дозвільного документу. Найчастіше обвалюються так звані "хрущовки". Побудовані у середині 50-х років минулого століття, вони вже не витримують випробовування часом.

А численні втручання мешканців у конструкцію своїх квартир щодня вкорочують віку старим будівлям.

До того ж, будинки у середині 50-х часто зводили не професійні будівельники, а самі майбутні щасливі власники квартир. Та й планували "хрущовки" як тимчасове житло. Тоді, за часів Микити Сергійовича, мало хто думав, що і у 21 столітті в них будуть жити люди.

"Максимальний строк експлуатації "хрущовки" – це 75 років. І це, якщо в ідеальних умовах. Якщо ніхто не робив перепланування, якщо ніхто не утеплював лише свій шматочок в будинку", - стверджує керівник студії дизайну інтер'єру Дмитро Медяник.

На його думку, "хрущовки" мають простояти ще не більше 10 років та десь до 2020 року масово почнуть обвалюватися.

Зараз ви читаєте новину «Через 10 років "хрущівки" почнуть масово обвалюватися ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

42

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути