пʼятниця, 12 березня 2010 13:00

Целібат скасують через 50 років: секретний проект Ватикану

Целібат скасують через 50 років: секретний проект Ватикану

Католицька церква починає розмірковувати над обов"язковістю обітниці безшлюбності, яка в майбутньому може бути скасованою, пише газета La Repubblica.

"Целібат - правило, яке не можна ставити під сумнів", - заявив архієпископ Відня Шенборн. За 24 години до цього, він стверджував, що сексуальні злочини, скоєні священиками (у Німеччині, Австрії і, як зовсім недавно з"ясувалося, у Нідерландах), певною мірою стали наслідком обітниці безшлюбності.

Однак у Ватикані деякий час тому почали міркувати над проблемою целібату, і зовсім не у зв"язку з нещодавно виявленими новими епізодами, пов"язаними із сексуальними злочинами і насильством з боку священиків по відношенню до неповнолітніх, а тому, що нинішній основний закон, може бути в дуже далекому майбутньому скасований.

Як стало відомо виданню, деяким високопоставленим представникам Конгрегації з духовенства, таємно було доручено вивчити питання про відміну целібату. За даними деяких джерел, мова йде про скасування догми через 50 років.

Ватикан дуже обережний у цьому питанні, оскільки в даному випадку мова йде про справжню революцію, яка може наблизити католиків до світу протестантів, де представники вищого духовенства мають сім"ї, а лютеранські пасторки виховують 4 дитини, навіть дозволяючи собі розлатися з чоловіками.

Inopressa

Зараз ви читаєте новину «Целібат скасують через 50 років: секретний проект Ватикану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути