понеділок, 25 січня 2010 14:53

В Бельгії 73% католиків висловилися проти целібату

В Бельгії 73% католиків висловилися проти целібату

Близько 73% католиків Бельгії висловилися на користь скасування целібату серед священиків, свідчить соціологічне дослідження, проведене бельгійською газетою "Ле Суар".

Опитування показало значне збільшення кількості противників релігійної заборони в католиків на шлюб в порівнянні з 2005 роком, коли лише 66% бельгійських католиків висловилися проти неї.

За даними "Ле Суар" обітниця безшлюбності в є основною причиною зниження кількості прихожан. Журнал відзначив, що якщо Папа Римський ввів обітницю безшлюбності, то "Папа може її і скасувати", особливо зважаючи на "недостачу молодих священиків".

Газета, яка очевидно виступає за скасування целібату стверджує, що "хорошому священику не обов"язково бути неодруженим".

Видання вказує, що Бенедикт XVI, як і його попередник Іван Павло II, займає позицію виражену Папою Павлом VI в 1967 році в енцикліці "Sacerdotalis Сaelibatus" за збереження целібату.

"Окрім традиції, Ватикані сьогодні має мало аргументів для, щоб заборонити дискусії з цього питання. У ранній Церкві священики жили в шлюбі, а традицію давати обітницю безшлюбності ввели лише в шістнадцятому сторіччі" - стверджує "Ле Суар".

"Поки що, Ватика відмовляється навіть говорити з цього приводу", - додає видання.

60% бельгійців вважають себе католиками, але лише 12% з них ходять в неділю до церкви.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «В Бельгії 73% католиків висловилися проти целібату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути