вівторок, 22 березня 2016 14:44

"Це ритуальні забави сатанинських сил". Цитати Лесі Ґонґадзе про справу сина

Автор: kp.ua
 

Сьогодні, за 16 років після вбивства, поховали українського журналіста Георгій Ґонґадзе. Три роки тому пішла з життя його мати - Леся Ґонґадзе.

Вона добивалася справедливості та покарання винних у смерті сина. І до останнього не вірила, що знайдені останки тіла належать Гії.

Gazeta.ua зібрала висловлювання Лесі Ґонґадзе щодо вбивства її сина.

"Неодноразові заяви пана Потебенька (генеральний прокурор 1998-2002 рр. - ред.) про те, що я відмовляюсь надати зразки для експертного дослідження; що Георгія Гонгадзе бачили живим у різних містах; що тіло, знайдене в Таращі, може бути моїм сином, племінником, родичем та багато інших нелогічних заяв не пройшли для мене безслідно. Все це призвело до того, що я не маю довіри до Генеральної прокуратури і влади". Серпень, 2002.

"Я бачу, як загибель Георгія використовують різні політичні сили. Я боюся, що ніколи не дізнаюся всієї правди. Дайте мені поховати сина, підтвердіть, що це тіло справді належить йому!" Вересень, 2003.

"Я черговий раз не стану заручником політиків, це не політики, це бандити, навіть не бандити, бо ті бодай не вдають і виконують свою справу. Вони черговий раз використовують ім'я Георгія, щоб добратись до влади, щоб засвітись перед людьми, щоб у голови людей вкласти свої прізвища". Вересень, 2009.

"Я не можу поховати чужу дитину як свою власну. Тому що те, що я бачила чотири рази в морзі, нічого спільного не має з моїм сином. Оце єдине, що я можу сказати". Червень, 2010.

"Справа Ґонґадзе - це є чисто ритуально-розважальні забави тих сатанинських сил, які є в світі". Червень, 2010.

"Поки немає трупа, про яке вбивство може бути мова? Нехай покажуть мені справжні останки Гії. Це страшне шоу продовжують, щоб тримати один одного на гачку. За десять з половиною років цього кошмару змінилися три президенти і п'ять генпрокурорів, і ось аж шостий раптом порушує справу проти Кучми. Я екс-президента не ловила за руку і звинувачувати не можу. Як і не можу повірити, що він віддавав наказ убити мого сина. Можливо, десь розлютився, ляпнув, що треба його вивезти за місто і зняти штани, а хтось цим скористався, щоб усунути Кучму. Все було підлаштовано". Квітень, 2011.

Як відомо, Георгій Ґонґадзе критикував владу при президенті Леоніді Кучмі. 16 вересня 2000 року журналіст зник. За два місяці його обезголовлене тіло знайшли в лісі під Таращею Київської області. За 3 роки на Київщині знайшли рештки черепа.

15 березня 2008 року Апеляційний суд Києва визнав винними в убивстві Ґонґадзе трьох екс-працівників Департаменту зовнішнього спостереження МВС України – Валерія Костенка, Миколу Протасова й Олександра Поповича. Суд позбавив їх волі на термін від 12 до 13 років.

Крім того, у січні 2013 року суд засудив до довічного ув'язнення колишнього начальника департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексія Пукача за вбивство журналіста.

23 серпня 2005 року тодішній президент Віктор Ющенко посмертно присвоїв Георгію Гонгадзе звання Героя України. 21 березня 2016 року президент Петро Порошенко передав удові загиблого журналіста Мирославі орден "Зірка Героя".

Зараз ви читаєте новину «"Це ритуальні забави сатанинських сил". Цитати Лесі Ґонґадзе про справу сина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути