понеділок, 11 лютого 2008 16:30

Чавес витратить півмільйона доларів на освоєння Антарктиди

Президент Уго Чавес анонсував початок експедиції венесуельських військових і вчених до Антарктиди. Окрім півторамісячної поїздки, що планується на 16 лютого, він має намір створити на континенті постійну наукову базу. Це заяву президент зробив під час недільного виступу по національному телебаченню.

В рамках експедиції передбачається провести вивчення морської фауни вод Антарктики, провести підводні топографічні роботи, скласти гідрологічні карти. Серед завдань, поставлених перед вченими, міністр у справах науки і технології Венесуели Ектор Наварро особливо відзначив вивчення проблеми зміни клімату в Антарктиді.

Уряд Венесуели відправляє групу з 15 учених і деякої кількості військових. Дослідників доставлять в Монтевідео, звідки вони на уругвайському кораблі Ойарвіде відправляться на антарктичну базу Хенераль Артігас, що належить також Уругваю. Всього за 45 днів експедиції Чавес заплатить уругвайцям 558 тисяч доларів.

За інформацією південноамериканського агентства новин Mercopress, міністр оборони Уругваю Хорхе Байарді заявив, що уряд країни допоможе Венесуелі приєднатися до міжнародної системи Договору 1959 року про Антарктиду. Зараз в ній беруть участь 28 країн, частину з яких мають свої постійні бази, а частина влаштовує тимчасові експедиції, повідомляє агентство AssociatedPress.

Зараз ви читаєте новину «Чавес витратить півмільйона доларів на освоєння Антарктиди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути