пʼятниця, 25 квітня 2008 08:06

Чавес погрожує "поховати" США через американський авіаносець

Президент Венесуели Уго Чавес виступив на адресу США з різкою критикою з приводу того, що уздовж берегів цієї південноамериканської країни не санкціоновано пройшов авіаносець "Джордж Вашингтон". У зв"язку з цим Чавес пообіцяв "поховати США" в 21 столітті.

Про це він сказав на мітингу в промові, яка транслювалася всіма телеканалами і радіостанціями Венесуели.

"Коли американці з"являються у наших берегів зі своїм флотом, авіаносцем "Джордж Вашингтон", то не треба забувати, що це відбувається в той час, коли ми спільно з Бразилією створюємо Раду оборони Південної Америки", - підкреслив Уго Чавес.

"У цьому столітті ми поховаємо стару імперію США і житимемо з американським народом, як братським, оскільки більше 40 мільйонів її громадян живуть за межею бідності", - додав лідер Венесуели.

За словами венесуельського президента, Латинська Америка вступила в нову еру, яка знаменується формуванням блоку лівих сил, куди, за його словами, входять: Аргентина, Болівія, Куба, Венесуела, Еквадор, Нікарагуа, Чилі і Бразилія.

"За нами стоять дві жінки, Кристина (Кіршнер) в Аргентині і Бачелет (Мішель) в Чилі, в нашому блоці представлений робочий Лула з Бразилії, а також три революціонери: Фідель і Рауль на Кубі, а також Даніель Ортега в Нікарагуа, - сказав Чавес. - В цих рядах є і солдат з Венесуели (Уго Чавес), а зараз з перемогою екс-єпископа на президентських виборах в Парагваї, в наші ряди влився і священик", - сказав Чавес.

Нагадаємо, що нещодавно Чавес пропонував своїм союзникам в Латинській Америці - Болівії, Кубі і Нікарагуа створити військовий союз проти "імперіалізму США".

А ще раніше Уго Чавес стверджує, що США і венесуельська опозиція готують план по дестабілізації обстановки в країні з метою скидання уряду, оголосивши нелегітимними результати референдуму з реформи конституції.

Також він додав, що "якщо США загрожуватимуть одному з нас, то вони загрожуватимуть всім нам, ми відповімо як один", повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Чавес погрожує "поховати" США через американський авіаносець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути