понеділок, 24 жовтня 2011 15:26

Будівництво міста з літаючих тарілок зупинили через привидів
11

Фото: Фото: loveopium.ru

На півночі острова Тайвань знаходиться таємниче і атмосферне місто-привид. Будинки в місті побудовані у формі літаючих тарілок. Таким чином він нагадує іншу планету або постапокаліптичне майбутнє.

Це легендарне місто-привид знаходиться в районі Сан Жі Тайпей сіті, Тайвань.

Будинки у вигляді НЛО почали будувати в 1978 році. Незвичайний комплекс повинен був стати курортом для американських військовослужбовців, які перебували в країнах Східної Азії. Але будівництво курорту довелося зупинити в 1980 році. За однією версією, це сталося через фінансову неспроможність проекту.

Інші версії більш містичні. Одного разу під час будівництва була пошкоджена скульптура китайського дракона, що знаходилась неподалік. Після цього різко збільшилась кількість смертельних випадків на будівництві - ніби китайська святиня почала мстити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому китайці не живуть у містах-привидах

За ще однією версією, у всьому були винні привиди: історики встановили, що на цьому місці колись було старе масове поховання голландських солдатів, що з'явились після того, як Нідерланди зробили Тайвань своєю колонією 1624 року.

Так чи інакше, будівельні роботи були зупинені, а "інопланетний" курорт виявився покинутим, перетворившись на містичне місто-привид.

Через свою незвичайну архітектуру місто-привид "невпізнаних літаючих об'єктів" став місцевою пам'яткою. Сюди любили приїжджати туристи, тут бували кіностудії, які використовували цю місцевість як оригінальні декорації. Наприкінці 2008 року місто-привид планувалося повністю знести, незважаючи на клопотання про те, щоб зберегти одну з "літаючих тарілок" і перетворити її на музей. Роботи зі знесення почалися в кінці грудня 2008 року.

Зараз ви читаєте новину «Будівництво міста з літаючих тарілок зупинили через привидів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути