середа, 21 жовтня 2020 17:42

Брудне повітря вбиває немовлят - шокуюча статистика

Брудне повітря вбиває немовлят - шокуюча статистика
Забрудненість повітря впливає на здоров'я новонароджених. Фото: pinterest.com

Забруднення повітря минулого року стало причиною передчасної смерті майже пів мільйона немовлят. Більшість з них в розвинутих країнах.

За даними дослідження State of Global Air, якість повітря в приміщеннях впливає на здоров'я малюка в лоні матері. Це може викликати передчасні пологи або низьку вагу новонародженого, пише The Guardian.

Особливо небезпечними є забруднення, що походять від твердого палива та вугілля.

"Ми ще не до кінця розуміємо, які механізми на даному етапі, але те, що відбувається, впливає на сповільнений ріст плоду, а в кінцевому випадку на вагу при народженні", - розповіла головна наукова співробітниця Інституту впливу на здоров'я Кетрін Уокер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Школам дадуть 540 млн грн на захист від коронавірусу

Низька вага при народженні є причиною проблем із легенями. Таким чином діти стають чутливими до інфекцій та пневмонії.

"Вирішення наслідків забруднення атмосферного повітря та несприятливі наслідки вагітності та здоров'я новонароджених дійсно важливо для країн із низьким та середнім рівнем доходу не лише через високу поширеність низької ваги при народженні, передчасних пологів, але і тому, що умови їх народження впливають на впровадження стратегічних заходів, які можуть бути спрямовані на ці вразливі групи", – запевняє доктор Калпана Балакрішнан, експерт із забруднення повітря та охорони здоров'я.

Проблема підсилюється густотою населення багатьох міст і забрудненням атмосферного повітря транспортними засобами і підприємствами.

Також деякі дослідники вважають, що брудне повітря впливає на ризик смерті від Covid-19, адже хвороба вражає легені. Але це твердження ще не підтверджено.

В Україні школи, що знаходяться в червоній зоні, після канікул працюватимуть онлайн. Міністерство освіти планує створити умови для навчання учнів 1-4 класів в очній формі.

Зараз ви читаєте новину «Брудне повітря вбиває немовлят - шокуюча статистика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути