четвер, 05 липня 2007 19:40

Британський лікар допоміг померти двом немовлятам

Британського лікаря звинувачують в проведенні евтаназії двом недоношеним немовлятам, подальше лікування яких було визнане безперспективним.

41-річний неонатолог Майкл Мунро вуличний у введенні одному з дітей 23-кратної дози м"язового релаксанту. Комісія Генеральної медичної ради Великобританії проводить розслідування на предмет відповідності дій лікаря нормам професійної етики.

Події, про які йдеться, відбулися в лікарні Абердіна в грудні 2005 року. Медики намагалися врятувати немовля, що з"явилося на світло на три місяці раніше терміну. У дитини було виявлено крововилив в мозок, і через деякий час подальше лікування було визнане безперспективним. Після цього його відключили від апарату штучної вентиляції легенів і почали вводити високі дози знеболюючого - морфіну.

Коли дитина почала задихатися, Мунро з відома родичів уколов йому 2000 міліграм м"язового релаксанта паркуронія. Багатократне передозування препарату привело до паралічу дихальної мускулатури і значно скоротило тривалість агонії. Як з"ясувалося в ході розслідування цього інциденту, шістьма місяцями раніше лікар аналогічним вчинив і з іншим немовлям, стан якого також був визнаний безнадійним.

За словами представника Генеральної медичної ради Ендрю Лонга, дії Мунро поза сумнівом прискорили смерть пацієнтів і тому повинні розглядатися як форма забороненої у Великобританії евтаназії. Сам лікар визнає, що вийшов за рамки інструкцій, проте не вважає себе порушником затверджених стандартів лікування або етичних норм, передають MEDновости.

Зараз ви читаєте новину «Британський лікар допоміг померти двом немовлятам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути