понеділок, 12 липня 2010 09:54

Британські вчені знайшли легендарний Круглий стіл короля Артура

Британські вчені знайшли легендарний Круглий стіл короля Артура

Британські історики, можливо, знайшли легендарний Круглий стіл короля Артура, за яким понад тисячу років тому збиралися лицарі для отримання вказівок від легендарного короля.

Замок Камелот, де розташований Круглий стіл, розташовувався в Честері на місці нещодавно знайденого давньоримського амфітеатру, вважають історики. Круглий стіл являв собою капітальну споруду з дерева та каменю, встановлений в центрі амфітеатру. Там могло зібратися понад тисячу осіб. Місцеві дворяни сідали за Круглим столом у першому ряду, а люди простіше - на кам'яних лавах, встановлених в задніх рядах амфітеатру.

Таким чином, Камелот був не наново відбудованим замком, а просто амфітеатром, який залишили стародавні римляни, вважають історики. Один з фахівців з історії Камелоту Кріс Гідлоу заявив: "Перші згадки про Круглий стіл показують, що це був ніякий не обідній стіл, а місце для зборів, що вміщало більше тисячі осіб. Ми знаємо, що одна з двох основних битв короля Артура відбулася в місті під назвою Місто легіонів. Є лише два місця, які удостоїлися такого найменування. Одне - це Сент-Олбанс, місцезнаходження ж іншого залишалося загадкою".

Нещодавня знахідка амфітеатру з кам'яною плахою і дерев'яним пам'ятником християнським мученикам привела дослідників до висновку, що інше місто - це Честер.

За словами Кріса Гідлоу, в VI столітті чернець Гілдас, який склав перший життєпис короля Артура, розповів про Місто легіонів і про пам'ятник мученикам, розташований в ньому. Це стало вирішальним аргументом - знахідка меморіалу в межах амфітеатру означає, що саме в Честері був розташований двір короля Артура і його легендарний Круглий стіл.

NEWSru

Зараз ви читаєте новину «Британські вчені знайшли легендарний Круглий стіл короля Артура». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути