вівторок, 29 червня 2010 14:33

У Британії розкопали поховання дітей давньоримських повій

У Британії розкопали поховання дітей давньоримських повій

Британські археологи розкопали в містечку Хамблден, що за 80 км від Лондона, одне з найбільших кладовищ, де давні римляни ховали вбитих дітей повій.

Знайдено рештки 97 немовлят, які померли відразу після народження. "Єдине цьому пояснення - розташований неподалік бордель", - вважає автор знахідки, археолог Джил Айерс, яка керує розкопками на давньоримській віллі Еуден і в прилеглих до неї околицях у долині річки Темзи.

Рештки датовані III-IV століттями н. е..

За часів античності в Британії систематично вбивали небажаних дітей. Тоді в борделях не була поширена контрацепція, а інфантицидом ніхто особливо не гребував: давні римляни не вважали людьми тих, кому ще не виповнилося двох років, пояснила Айерс. Через це вбитих дітей не ховали на громадських кладовищах, а організовували "братські могили", звалюючи трупи неподалік від борделя.

"У Британії немає іншого такого поховання, яке могло б "похвалитися" 97-ма дитячими скелетами", - нагадує біолог Саймон Марс з англійської Археологічного центру.

Вік дітей був встановлений після вимірювання решток. Всі 97 тіл - однакового розміру.

Найближчим часом учені хочуть спробувати витягти з кісток ДНК, щоб встановити ступінь спорідненості дітей та їхню стать.

Схожа знахідка була зроблена в Ізраїлі 1988 року. Близько сотні дитячих скелетів виявили в каналізаційній трубі під термами в місті Ашкелон у пізньоримському шарі.

Infox.ru

Зараз ви читаєте новину «У Британії розкопали поховання дітей давньоримських повій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути