пʼятниця, 06 липня 2007 16:28

У Індії 2-денна дівчинка похована живцем вижила

У індійському штаті Андра-Прадеш 52-річний фермер на ім"я Абдул Рахман з провінції Махбабнагар закопав живою в землю свою 2-денну внучку. Як встановило розслідування, чоловік викрав дитину у матері і спробував убити її. Проте дівчинці вдалося вижити.

Коли дівчинка пропала, сім"я і сусіди почали розшукувати дитину. Незабаром вони виявили недалеко від будинку свіжу могилу і викопали з неї дитину, загорнуту в щільну тканину. На щастя, малятко все ще дихало.

Дитина була госпіталізована в місцеву лікарню. Лікарі стверджують, що життю дівчинки ніщо не загрожує, але вона така слабка, що як і раніше знаходиться в реанімації.

Дід був заарештований. Він заявив на допиті в поліції: "Я ще не видав заміж чотирьох дочок, і не можу брати на себе відповідальність за п"яту жінку, хоч вона і доводиться мені внучкою".

Багато індійців сприймають народження дівчинки як справжню трагедію. Річ у тому, що сім"ї часто розоряються, видаючи дівчину заміж, оскільки за нею прийнято давати багате придане. Відповідно хлопчик не тільки не вимагає таких вкладень, але і в майбутньому може привести в будинок дружину з приданим.

З цієї причини багато пар в Індії, очікуючи народження дитини, переривають вагітність, якщо дізнаються, що повинна народитися дівчинка. За даними правозахисників, широко поширена в країні практика переривання вагітності привела до загибелі більше 10 млн. ембріонів жіночої статі за останні два десятиліття.

Два місяці тому повідомлялося про аналогічний злочин. Тоді інший житель Індії, який хотів сина, поховав живцем двох новонароджених дочок.

Батько був арештований за звинуваченням в тому, що закопав живими своїх двох 6-денних доньок-близнят поряд з своїм будинком на заході країни. Обидві дівчатка пізніше задихнулися в могилі.

Як повідомили представники поліції, Самантсінх Содха хотів сина, але дружина народила йому двох дочок. Тоді батько вирішив позбавитися від маляток, убивши їх таким страшним способом. Трагедія сталась в місті Накхтрана (штат Гуджарат), повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «У Індії 2-денна дівчинка похована живцем вижила». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути