Ексклюзиви
пʼятниця, 25 січня 2008 09:58

Британська "Аль-Каїда" погрозила смертю всім лідерам країни

Британський осередок угрупування "Аль-Каїда" пообіцяв убити прем"єр-міністра Великої Британії Гордона Брауна і його попередника Тоні Блера, якщо Лондон до квітня 2008 року не виведе свої війська з Іраку і Афганістану.

Як повідомляє AFP з посиланням на американську некомерційну організацію SITE, що займається моніторингом екстремістських сайтів, заяву англійською мовою від імені терористів розмістив на одному з  ісламістських форумів якийсь  Умар Рабі аль-Халайла (Umar Rabie al-Khalaila).

"Якщо британський уряд не виконає наші вимоги до останнього дня березня 2008 року..., мученики "Організації Аль-Каїди в Британії" почнуть полювання на всіх політичних лідерів країни, особливо Тоні Блера і Гордона (sic) Брауна. Цілями смертників також стануть всі посольства й інші представництва Великої Британії за кордоном", - йдеться в заяві.

Крім виведення військ, терористи також поставили вимогу звільнити всіх мусульман з в"язниці Белмарш (Belmarsh) на південному сході Лондона.

За даними SITE, автором послання є та сама людина, яка на початку січня розмістила в Інтернеті повідомлення про відкриття британського осередку "Аль-Каїди", повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Британська "Аль-Каїда" погрозила смертю всім лідерам країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути