Ексклюзиви
середа, 28 листопада 2018 17:37

Брати-нацгвардійці просять врятувати життя їхнього наймолодшого брата

Автор: Фото надане Олександром Ставянком
  Рак крові в 19-річного Володимира розвинувся після пошкодження селезінки.
Рак крові в 19-річного Володимира розвинувся після пошкодження селезінки.

19-річний Володимир Ставянко з міста Тальне на Черкащині лікує гострий лейкоз – рак крові. 6 грудня в Стамбулі проходитиме обстеження на сумісність із рідним донором. На операцію потрібно буде $80 тис. Якщо стовбурові клітини брата не підійдуть, пересадка від нерідного донора обійдеться у $140 тис.

"Хворобу у Володі виявили торік у листопаді. Він навчався у Національній академії національної гвардії в Харкові. Мріяв, як і ми з братом, бути військовим. На одному із занять йому сержант наніс 2 удари. Володя про це нам нікому не сказав. На ранковій зарядці за 3 дні втратив свідомість. Під час обстеження у нього виявили відбиту селезінку, вона відповідає за очищення крові. Унаслідок втрати органу у Володі виявили рак крові.

Спочатку лікували в онкології Харкова. Грошима, донорами та ліками добре допомагала академія. Тому сержанту світить 8 років. Володя опісля ще 8 місяців лікувався в онкодиспансері у Черкасах. Тут вже витрачали власні гроші. Брали в борг, брали наперед пайові. За весь період лікування у Харкові та Черкасах витратили понад 300 тис. грн.

Лікарі кажуть, що потрібна трансплантація кісткового мозку. Від рідного донора коштує $80 тис. доларів, від нерідного – $140 тис. 6 грудня Володя з нашим середнім братом Сергієм летять до Стамбулу. Для обстеження продали машину. Але на операцію грошей ніде взяти. Мусимо звертатися по допомогу до небайдужих людей. Просимо їх врятувати нашого наймолодшого брата", — розповів Gazeta.ua найстарший рідний брат Олександр Ставянко.

Реквізити для допомоги:

Картка Приватбанку: 4149 4991 1746 7678 (Ставянко Надія Євгеніївна), контакти Олександра Ставянка: 068 932 36 25.

Зараз ви читаєте новину «Брати-нацгвардійці просять врятувати життя їхнього наймолодшого брата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути