понеділок, 04 червня 2007 19:48

Боротьба із захисниками Бронзового солдата обійшлася Естонії в 2 млн. євро

Операція із забезпечення порядку під час масових безладів в квітні, спровокованих рішенням естонської влади про перенесення пам"ятника Воїнові-визволителеві, обійшлася поліції в 30 мільйонів крон (майже 2 мільйони євро).

Головною статтею витрат сталі витрати на зарплату, оплату додаткових і нічних годин роботи, а також компенсації постраждалим поліцейським, що склало 17,7 мільйонів крон (більше 1,1 мільйонів євро).

Ще 12 мільйонів крон склали господарські витрати: харчування поліцейських, розміщення в готелях працівників поліції, прибулих в Таллін з інших регіонів країни. На заміну устаткування, що прийшло в непридатність, і поліцейської форми було витрачено 300 тисяч крон.

У Естонії 26-28 квітня спалахнули масові безлади у зв"язку з рішенням уряду почати розкопки поховання радянських воїнів у пам"ятника Воїнові-визволителеві на Тинісмяги в центрі Талліна і перенести монумент з центру міста. Під час зіткнень з поліцією було затримано 1200 чоловік, десятки поранені. Загинув російський громадянин Дмитро Ганін, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Боротьба із захисниками Бронзового солдата обійшлася Естонії в 2 млн. євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути