четвер, 14 серпня 2008 18:57

Найбільше яблук здають діти

Автор: фото: Світлана ДУШИК
  У селі Волинка Сосницького району Чернігівщини брати Тарас (ліворуч) і Руслан Ступенки здають яблука до приймального пункту Тетяни Бахир
У селі Волинка Сосницького району Чернігівщини брати Тарас (ліворуч) і Руслан Ступенки здають яблука до приймального пункту Тетяни Бахир

Минулого тижня у селі Волинка Сосницького району Чернігівщини почали приймати яблука. За кілограм платять 25 коп. Найактивніші здавачі — діти.

Щодня люди велосипедами і машинами їдуть до колишнього колгоспного саду біля  Волинки. Раніше там брали яблука собі на зиму. Тепер трусять, щоб здати за гроші.

У дворі 32-річної Тетяни Бахир стоїть 50 мішків з яблуками та механічні ваги. Жінку найняли приймальницею підприємці з Чернігова. Сказали, що яблука заготовлятимуть на сік.

— Минулого року 10-річна Оля Мороз заробила собі на золоті сережки, — розповідає жінка, зважуючи торбу яблук братів Тараса і Руслана Ступенків. — Цьогоріч теж найактивніше здають яблука діти. Великих грошей звичайно не заробиш. Але для них і те, що отримають, багато значить. Тому трусять яблука та сумками, а то й мішками тягають їх до мене. За день заробляють по 50–90 гривень. Он і мій син Артем уже на 50 гривень натрусив. Воно й добре. Як лізти кудись забавки небезпечної шукати, то краще працювати в саду. Хай вчаться заробляти гроші.

— Я кожен день стараюся побувать у колхозному саду, — каже 10-річний Коля Рябець. — Із заробленими грошима йду в ларьок і купляю собі що хочу. Оце сьогодні хочу здати чотири сумки і мішок. Зароблю десь 9–15 гривень.

Здають яблука й любителі випити. Але небагато. Лише, щоб на пляшку вистачило.

— Приймаю яблука будь-якого розміру, стиглості, — акцентує Тетяна Бахир. — Навіть дички. Аби тільки не гнилі. Цього року заготовляти яблука почали раніше, ніж минулого. Плоди ще не достатньо стиглі, а їх вже колошматять. Воно звичайно не дуже добре. Бо ж самі потім питимемо з таких яблук сік. Урожай цього року поганий. Яблука дрібненькі, червиві.

За тиждень Тетяна Бахир прийняла 4 т яблук. Торік у Волинці зібрали 27 т.

Зараз ви читаєте новину «Найбільше яблук здають діти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути