вівторок, 03 червня 2008 14:18

Болівія націоналізувала найбільшу в країні газопровідну компанію

Уряд Болівії націоналізував найбільшу газопровідну компанію Transredes Transporte de Hidrocarburos, повідомляє Bloomberg. Президент Болівії Ево Моралес видав указ, за допомогою якого здійснив передачу контрольного пакету Transredes уряду.

На такий крок президент пішов після того, як уряд Болівії не зумів досягти домовленості про викуп контрольного пакету акцій газопровідної компанії. Раніше державі належали 47 відсотків акцій Transredes, ще 25 відсотками володіла британська енергетична компанія Ashmore Energy International. Рештою акцій володіла Royal Dutch Shell.

За словами Моралеса, британо-голландська Royal Dutch Shell відмовилася від переговорів з урядом Болівії. Ashmore Energy International заявляла про готовність продати пакет акцій, що належить їй. Проте переговори завершені не були.

Націоналізація Transredes була проведена в рамках програми "Відродження Болівії", оголошеної Моралесом в 2006 році. В рамках цієї програми уряд Болівії повинен дістати контроль над енергетичними і гірничорудними підприємствами в країні, а також збільшити податкові надходження в державну казну.

В рамках цього плану в 2007 році було націоналізовано оловоплавильне підприємство, що належало Glencore International. У травні 2008 року уряд Болівії оголосив про націоналізацію ще двох компаній: Chaco, що належала British Petroleum, і CLHB, акціями якої володіли компанії з ФРН і Перу, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Болівія націоналізувала найбільшу в країні газопровідну компанію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути