Ексклюзиви
вівторок, 24 квітня 2018 10:37

Без російських деталей - "Антонов" показав новий літак Ан-77

Державне підприємство "Антонов" представило новий літак Ан-77 на базі Ан-70 без російських комплектуючих.

АН-77 є глибокою модернізацією гвинтовентиляторного середнього військово-транспортного літака короткого злету і посадки Ан-70, пише "Нова країна".

Автор: Віталій Пархоменко
  Новий транспортник Ан-77 від "Антонова"
Новий транспортник Ан-77 від "Антонова"

У літаку провели повне імпортозаміщення усіх деталей, що постачалися з Росії.Замість російських двигунів встановили французькі CFM56-5А1 і авіоніку світових виробників. Про інші конструктивні зміни в українській компанії не повідомляють.

Згідно із розрахунковими характеристиками, Ан-77 (комерційне навантаження майже 47 т. - Gazeta.ua) займає нішу між основним військово-транспортним літаком США Lockheed C-130 Hercules з комерційним навантаженням до 21 т і стратегічним Boeing C-17 Globemaster III – з навантаженням до 76 т.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Антонов" модернізує літак Ан-70 без участі РФ

У листопаді минулого року на виставці Dubai Airshow 2017 Ан-70 представили на статичній експозиції, але презентаційні матеріали поширювали, як про модифікацію Ан-77. Повідомляли, що перспективи проекту Ан-77 (зокрема його цивільна версія. - Gazeta.ua) знаходяться на стадії детального обговорення з ОАЕ, пише ЦТС.

Автор: Віталій Пархоменко
  На даний момент програма російсько-українського літака Ан-70 закрита, тому "Антонов" працює над проектом літака Ан-77. Основне завдання, яке вирішує українська компанія, - заміна на повітряному судні російських агрегатів і комплектуючих
На даний момент програма російсько-українського літака Ан-70 закрита, тому "Антонов" працює над проектом літака Ан-77. Основне завдання, яке вирішує українська компанія, - заміна на повітряному судні російських агрегатів і комплектуючих

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Модернізований літак-гігант "Мрія" здійснив перший пробний політ

Літак оснащений вантажною кабіною великих габаритів, автономним бортовим комплексом завантаження і розвантаження, шасі з функцією присідання.

Може перевозити великогабаритну та важку військову техніку, гвинтокрили, особовий склад - 300 солдатів, 110 десантників, 206 поранених.

Презентація нової машини відбудеться 25 квітня на виставці Eurasia Airshow, яка пройде в місті Анталья, Туреччина. На статичній стоянці та в програмі демонстраційних польотів продемонструють літаки Ан-178 та Ан-77.

Під час виставки запланована низка зустрічей та переговорів з представниками урядових структур, промислових підприємств та авіаперевізників Туреччини та інших країн з метою обговорення напрямків співробітництва за програмами: середнього транспортного літака Ан-178, сімейства регіональних пасажирських літаків Ан-148/Ан-158, перспективного військово-транспортного літака короткого зльоту та посадки Ан-188, безпілотних авіаційних комплексів.

Зараз ви читаєте новину «Без російських деталей - "Антонов" показав новий літак Ан-77». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути