Ексклюзиви
четвер, 14 червня 2007 20:06

Берті Ахерн утретє поспіль вибраний прем"єр-міністром Ірландії

Берті Ахерн утретє поспіль вибраний прем"єр-міністром Ірландії. Голосування по кандидатурі голови уряду відбулося в четвер у ході засідання нижньої палати парламенту 30-го скликання, що стало першим після виборів 24 травня.

Кандидатура Ахерна, який очолює уряд Ірландії з 1997 року, була внесена його партією "Фіанна файл", що вирвалася вперед на виборах 24 травня і що зайняла в новому складі парламенту 78 місць. Ахерн був вибраний більшістю голосів за підтримки прогресивно-демократичної партії, партії "Фіанна фойл", "зелених" і ряду незалежних депутатів.

Він став першим прем"єром в історії Ірландії, який зайняв цей пост три рази поспіль. У Ірландії голова уряду обирається строком на 5 років. Увечері в четвер Берті Ахерн зустрінеться з президентом Ірландії Мері Макаліс, щоб отримати офіційне призначення на пост прем"єр-міністра.

Новим спікером парламенту Ірландії депутати вибрали члена партії "Фіанна фойл" Джона О"донохью, що раніше займав пост міністра мистецтв, спорту і туризму, повідомляє ІТАР-ТАРС.

Зараз ви читаєте новину «Берті Ахерн утретє поспіль вибраний прем"єр-міністром Ірландії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути