понеділок, 30 листопада 2009 13:12

Берлусконі присягається, що не мав справ з мафією

Берлусконі присягається, що не мав справ з мафією
Прем"єр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі виступив із спростуванням публікацій італійських ЗМІ про його контакти з лідерами мафіозного угрупування Коза Ностра на початку 1990-х років.

Він назвав публікацію лівоцентристської газети La Repubblica, в якій говориться, що двадцятьма відсотками в холдингу Медіасет, що належить родині прем"єр-міністра, володіє мафія, "необґрунтованою і образливою".

"Вони звинувачують мене в тому, чого у мене і в думках ніколи не було. Якщо (в Італії) і був коли-небудь уряд, який робив все можливе для боротьби з мафією, то цей уряд - мій", - заявив Берлусконі своїм політичним прихильникам, виступаючи на Сардинії.

Прем"єр також розкритикував авторів книг і фільмів про мафію, завдяки яким створено "мафіозний імідж Італії".

Нагадаємо, раніше один з перших мафіозі, який став співпрацювати з правоохоронними органами, Гаспаре Мутоло в інтерв"ю виданню Vanity Fair розповів, що сицилійська мафія в 1970-х роках мала намір викрасти нинішнього прем"єр-міністра Італії Сільвіо Берлусконі, який тоді ще професійно не займався політичною діяльністю, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Берлусконі присягається, що не мав справ з мафією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути