четвер, 12 листопада 2009 08:50

Медведєв посів 43-є місце у світі за впливовістю - Forbes

Медведєв посів 43-є місце у світі за впливовістю - Forbes

Американський журнал Forbes опублікував напередодні рейтинг 67 політиків, бізнесменів і інших впливових персон.

За версією видання, очолює список американський президент Барак Обама. Друге місце журнал віддав лідерові КНР Ху Цзіньтао. Прем"єр-міністр РФ Володимир Путін зайняв третє місце.

У п"ятірку найвпливовіших персон, окрім вищеперелічених, також увійшли глава Федеральної резервної системи США Бен Бернанке, який розмістився на четвертому місці, і засновники Google Сергій Брін і Ларрі Пейдж. Замикає десятку лідерів списку засновник Microsoft Біл Гейтс. У десятку увійшли також медіамагнат Руперт Мердок і саудівський лідер принц Абдулла бен Абдул Азіз аль Сауд.

Президент РФ Дмитро Медведєв зайняв у списку 43-у позицію, поступившись в ступені впливовості практично всім лідерам європейських держав. Його випередили італійський прем"єр Сильвіо Берлусконі (12-е місце), канцлер Німеччини Ангела Меркель (15-е місце), прем"єр-міністр Великої Британії Гордон Браун (29-е місце). Єдиним європейським лідером, який поступився російському президентові у рейтингу впливовості, опинився керівник Франції Ніколя Саркозі (56-е місце).

Медведєв також поступився однією позицією віце-прем"єрові Ігорю Сечину.

Серед "антигероїв" США теж знайшлися вельми впливові персони. Журнал помістив у своєму рейтингу на 37-е місце лідера "Аль-Каїди" Усаму бен Ладена, на 24-е главу Північної Кореї Кім Чен Іра і на 41-е - керівника мексиканського наркокартелю Хоакіна Гусмана.

Останнє, 67-е місце у списку впливу зайняв лідер Венесуели Уго Чавес.

NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «Медведєв посів 43-є місце у світі за впливовістю - Forbes». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути