вівторок, 17 листопада 2009 14:30

Над Берлусконі поновили суд за фінансові махінації

Над Берлусконі поновили суд за фінансові махінації

Італійський суд міста Медіолан поновив процес над італійським прем"єр-міністром Сільвіо Берлусконі. Його звинувачують у фінансових махінаціях з придбання прав трансляції телевізійних фільмів, які належать медіаконцерну "Mediaset", пише gazeta.pl.

Разом з Берлусконі на лаву підсудних сяде ще десять осіб з верхівки концерну.

Судовий процес було призупинено у вересні 2008 року, коли парламент через правоцентристську коаліцію Берлусконі прийняв одноголосне рішення про політичний імунітет прем"єра. Головною метою такої постанови був порятунок Берлусконі не лише від кримінальної відповідальності з "Mediaset", але й від конкретних звинувачень у підкупі його колишнього англійського адвоката та фінансового радника Девіда Міллса в інших корупційних скандалах 90-х років.

Італійський конституційний трибунал недавно скасував закон про імунітет прем"єр-міністра, відновивши обидва судові процеси. Справа над Берлусконі у хабарництві Міллса почнеться вже в кінці листопада.

Вчорашній судовий процес відстрочено за пропозицією адвокатів прем"єра, які з"ясували, що глава уряду не зможе бути присутнім в суді, оскільки очолює Всесвітній саміт з продовольчої безпеки ООН в Римі .

Сільвіо Берлусконі намагається відстрочити судові процеси для того, щоб скасувати їхню дію в італійському парламенті.

Як відомо, медіаконцерн "Mediaset" належить італійському прем"єрові. Берлусконі заснував його у 70-х роках. Зараз його сім"ї належить 38.6% акцій компанії.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Над Берлусконі поновили суд за фінансові махінації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути