пʼятниця, 07 березня 2008 10:14

Барак Обама встановив новий рекорд з пожертвуваннь

Представники виборчого штабу Барака Обами в четвер оголосили про те, що чорношкірий сенатор встановив новий рекорд по збору пожертвувань до передвиборного фонду.

У лютому до фонду Барака Обами поступило 55 мільйонів доларів, що на 20 мільйонів доларів більше, ніж у його суперниці в боротьбі за право представляти Демократичну партію на майбутніх президентських виборах Хіларі Клінтон за той же період. Кандидат від Республіканської партії Джон Маккейн зібрав в лютому 12 мільйонів доларів.

45 мільйонів доларів було пожертвувано виборцями через інтернет, більше 90 відсотків пожертвувань не перевищували 100 доларів, половина з них не перевищувала 25 доларів. Всього в лютому пожертвування до фонду кандидата зробили більше 700 тисяч фізичних і юридичних осіб.

Експерти вважають, що солідні суми пожертвувань можуть надати Бараку Обаме значну допомогу у веденні передвиборної кампанії, оскільки результат демократичної гонки ще не вирішений. На даний момент Барак Обама трохи випереджає Хіларі Клінтон, і їх чекають попередні вибори ще в ряду штатів, після чого на з"їзді партії, запланованому на кінець серпня, відбудеться висунення кандидата, передає CNN.

Зараз ви читаєте новину «Барак Обама встановив новий рекорд з пожертвуваннь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути