вівторок, 05 лютого 2008 09:22

Барак Обама прогнозує перемогу Хіларі Клінтон у "супервівторок"

Барак Обама прогнозує перемогу Хіларі Клінтон  у "супервівторок"
Сенатори Хіларі  Клінтон  і Барак Обама через своїх помічників оголосили, що "супервівторок" на проміжних виборах -"праймериз", найімовірніше, не виявить лідера президентської гонки у демократів і що вони продовжать боротьбу один з одним до березня або навіть до квітня.

При цьому передвиборний штаб Обами прогнозує, що переможцем "супервівторка" стане Клінтон , але гонка на цьому не закінчиться.

"Ми готуємося до сутички, яка триватиме набагато довше, ніж завтрашній день (вівторок) і буде, можливо, закінчена у березні або квітні, або навіть на з"їзді", - заявив в понеділок у бесіді з журналістами прес-секретар передвиборного штабу Клінтон  Ховард Вулфсон.

Головний соціолог штабу Клінтон  Марк Пенн також вважає, що "супервівторок" не визначить остаточного переможця гонки у демократів.

Керівник передвиборного штабу сенатора Барака Обами Девід Плаффе розповсюдив в понеділок заяву, в якій також наголосив, що "супервівторок" не буде закінченням виборів на етапі "праймериз" і що Обама після 5 лютого має намір продовжити гонку і "зосередитися на тих штатах, де проходитиме наступний тур виборів".

При цьому передвиборний штаб Обами виступив з прогнозом, що по загальному числу делегатів майбутнього партійного з"їзду у демократів Хіларі  Клінтон , найімовірніше, після "супервівторка" опиниться на першому місці.

У заяві повідомляється також, що своєю метою у "супервівторок" Обама поставив добитися перемоги у кількох штатах і зібрати стільки голосів делегатів з"їзду, щоб його відставання від Клінтон  не перевищувало 100 голосів.

Перед "супервівторком" у США проведена безліч загальнонаціональних, регіональних і місцевих опитувань громадської думки, які показують, що статистично позиції Клінтон  і Обами практично рівні.

На сьогодні Клінтон  заручилася підтримкою 232 делегатів партійного з"їзду, Обама - підтримкою 158 делегатів.

У "супервівторок" на "праймериз" і зборах виборців у демократів будуть розподілені голоси ще 1 тисячі 681 делегата з"їзду, повідомляє РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Барак Обама прогнозує перемогу Хіларі Клінтон у "супервівторок"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути