Ексклюзиви
четвер, 04 березня 2010 17:04

Банкіри обікрали своїх клієнтів на 2,3 млн

Банкіри обікрали своїх клієнтів на 2,3 млн

Працівники міліції в Івано-Франківській області викрили організовану злочинну групу однієї з філій комерційного банку та товариства з обмеженою відповідальністю, які шляхом обману кредиторів та вкладників "заробили" майже 2 мільйона 300 тисяч гривень.

Кореспонденту Gazeta.ua з власних джерел стало відомо, що це філія банку "Золоті ворота".

У телефонній розмові заступник керівника Івано-Франківської філії банку Віталій Бондарєв відмовився коментувати цей факт.

"Це питання до банківської служби безпеки, а не до мене. Я не можу ні спростувати, ні підтвердити дану інформацію", - сказав Бондарєв.

До злочинної групи увійшли директор, начальник відділу та начальник служби безпеки філії банку, а також директор згаданого товариства.

Зараз в Івано-Франківській філії банку призначили нове керівництво. Інформацію про шахраїв не розголошують, аби не відлякати потенційних вкладників.

За даними прес-служба ГУ БОЗ МВС України керманич філії був уповноважений керівництвом Головного офісу банку змінювати, доповнювати, укладати, розривати кредитні договори в межах встановленого банком ліміту. Посадовець філії без погодження з Головним банком міг надавати кредит у розмірі до 200 тисяч гривень.

Працівники ГУ БОЗ МВС України не відкидають версії, що до економічного злочину могла бути причетна і "верхівка" банку. Дану версію поки перевіряють.

Банкіри створили фіктивне підприємство (товариство з обмеженою відповідальністю) через яке було легалізовано майже 290 тисяч гривень.

Так, зловмисники підшукували людей, на яких оформляли фіктивні кредитні зобов"язання, договори застави, іпотеки, та осіб поручителів по фіктивних кредитах. Також шахраї готували та підписували довідки про зарплату, видаткові накладні на товарно-матеріальні цінності.

19 фіктивних кредитних договорів на підставних осіб уклали учасниками організованої злочинної групи. Вони за майже рік отримали і привласнили 2 мільйона 220 тисяч гривень, які були коштами банку.

За вказаними зловживаннями порушено кримінальну справу – привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, службове підроблення, легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом. Ошуканим людям вже відшкодували 1 млн. 250 грн. На майно шахраїв наклали арешт.

Кримінальна справа направлена до суду.

Зараз ви читаєте новину «Банкіри обікрали своїх клієнтів на 2,3 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути