вівторок, 12 червня 2012 04:09

Байкери влаштували свято для дітей
10

Фото: Фото: Катерина Діліон

9 червня у Центрі адаптації для дітей-інвалідів, що в селі Русанів Київської області відбулася соціальна акція для дітей-інвалідів під назвою "Здійсни мрію дитини". Захід відвідали байкери та сучасна українська письменниця Вікторія Черняхівська.

"Я беру участь у таких акціях вперше. Мені дуже хотілося поспілкуватись з дітьми, розказати, що таке мотоцикл. Я тільки початківець, але дуже люблю їздити. Ім'я мого мотоцикла – "Малюк". Мене взагалі не лякало те, що це діти з особливими потребами – вони такі ж, якими колись були ми. Приємно, що їх щось цікавить, я побачила багато захоплення в очах дітей – і це дуже приємно", - ділиться враженнями Тетяна, дівчина-байкер з соціального проекту "Moto Save".

Метою заходу було здійснити дитячі мрії покататись з байкерами та отримати від них пам'ятні подарунки.

"Подивилась одну рекламу по ТБ, - розповідає організатор акції Ірина Наріжна, - і вирішила показати людям і собі, що турбуватися треба не тільки про тих, хто нам потрібен, кого ми хочемо експлуатувати чи "з'їсти", а й про таких діток, які нікому не потрібні. Ми хотіли влаштувати свято цим дітям. Я бачу ейфорію в очах тих, хто дарує радість (байкерів, наших партнерів ОДЕО "ЖЛ", письменників), і в тих, хто її отримує. Мені класно від цього".

Вихованці табору зустрічали гостей оплесками та букетами квітів.

"Мені подобається тут. Я люблю кататися. І сьогодні ми дуже раді гостям", - говорить Дмитро, вихованець дитячого будинку.

"У цьому таборі ми все робимо власними силами, - розповідає Марія Олексіївна, координатор Центру адаптації, - бо нам ніхто не допомагає. З січня приходять батьки, бабусі й просять взяти їхніх дітей. Проте, кількість місць обмежена, у таборі лише 20 ліжок".

Центру дуже потрібна допомога, як матеріальна, так і фізична.

"Нам потрібні волонтери, бо самі ми не справляємось, а грошей платити людям немає. Дзвонили в інститути, але ніхто не відкликнувся, усі поїхали відпочивати. Ніхто не зважає на чуже горе", - додає Марія Мартинюк.

"Чужих дітей не буває, - пояснює байкер Богдан. - Усі діти наші, усі діти українці. Наш клуб орієнтований на такі соціальні події, тому ми часто беремо участь у подібних акціях".

У Богдана хороша, щаслива сімя: дружина та 2 дітей, тому він з радістю дарує посмішки іншим дітям, яким пощастило значно менше.

"Я розумію, що є люди, сім'ї, в яких щось не склалось, якась травма в дітей, тому мені абсолютно не шкода свого часу і дуже приємно взяти участь у такій акції. Я розумію, що діти від цього не стануть здоровішими, але позитивні емоції отримають", - додає байкер.

Після катання на мотоциклах задоволені діти дружно подякували байкерам та провели їх оплесками.

Після катання на байках діти зібрали букет квітів та робили орігамі. Організатори акції  показали, що діти, якими б вони не були (здоровими чи дітьми з особливими потребами) завжди залишаються квітами життя і чужих дітей не буває.

Ця подія – перший захід, який розпочинає всеукраїнську акцію створення найкращих букетів у кожному дитячому таборі під назвою "Квіти життя". По закінченні конкурсу представника табору-переможця запросять на благодійний показ мод для жінок з інвалідністю Fashion Chance, що відбудеться 21 липня в Києві. А сам табір отримає цінний подарунок від партнерів конкурсу.

Зараз ви читаєте новину «Байкери влаштували свято для дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути