субота, 14 липня 2007 11:10

Азаров: Коли я чую свій страшний суржик, мене просто...

Азаров: Коли я чую свій страшний суржик, мене просто...
Віце-прем"єр-міністр, міністр фінансів Микола Азаров посилено займається над удосконаленням своєї усної української мови і шкодує, що не володіє класичною літературною мовою.

"Я зараз читаю багато літератури українською мовою. І в свідомості відклалося певне сприйняття нормальної української мови. Художньої", сказав Азаров в інтерв"ю газеті 2000.

Крім того, він зазначив, що деякі політики також не володіють мовою. "На превеликий жаль, не дуже багато політиків володіє класичною літературною українською мовою", заявив міністр.

"Може, я тут "ляща пущу" Марчуку, але мені завжди подобалося, як він вибудовує фрази. Приємно слухати мову Олійника, Мороза. Але коли я чую страшний суржик, коли перекручують російські слова, вимовляються на український зразок і навпаки, мене просто...", сказав він.

Водночас, за словами міністра, він також не в захваті і від власної мови. "Нажаль, інколи розмовляю приблизно так само, як і вони. І мені це дуже неприємно. Але російською намагаюся ж нормально розмовляти. А над українською мовою ще працюю", сказав Азаров.
Зараз ви читаєте новину «Азаров: Коли я чую свій страшний суржик, мене просто...». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути