вівторок, 20 грудня 2011 10:47

Австралійські вчені вирахували швидкість ходьби смерті

Австралійські вчені вирахували швидкість ходьби смерті

Австралійські дослідники вперше з'ясували, з якою швидкістю повинна пересуватись літня людина, щоб у буквальному сенсі втекти від смерті. Заодно вони, зрозуміло, дізнались, як швидко ходить сама "стара з косою".

Як повідомляє EurekAlert, за основу вчені взяли дані про 1705 чоловіків у віці 70 років і старших, зібрані в ході масштабного проекту CHAMP. Вибірка вийшла строката, бо лише половина цих людей були корінними австралійцями, а решта - приїжджими з Італії, Великобританії, Греції та Китаю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лялька врятувала від вогню

Фахівці оцінили швидкість ходьби учасників на початку дослідження, а потім повернулись до них через п'ять років. За вказаний період було зафіксовано 266 випадки смерті.

Виявилось, що так званий нещадний жнець (Grim Reaper), тобто скелет з косою в балахоні з капюшоном, ходить зі швидкістю 0,82 метри за секунду (близько 3 км/год).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бред Пітт допоміг жінці уникнути смерті

"Оскільки жоден чоловік у цьому дослідженні при ходьбі зі швидкістю 1,36 м / с (5 км / год) або вище не мав контакту зі смертю, швидше за все, це недосяжна для женця величина. Усім людям похилого віку, які бажають уникнути зустрічі з ним, ми б порадили ходити з цією швидкістю або швидше", - підсумовують дослідники в статті, опублікованій в British Medical Journal.

Зараз ви читаєте новину «Австралійські вчені вирахували швидкість ходьби смерті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути