пʼятниця, 26 серпня 2011 17:24

Дослідники знайшли в Бразилії новий вид мавп

Дослідники знайшли в Бразилії новий вид мавп

У Бразилії виявлено новий вид мавп. Рудим приматам ще не присвоєно наукової назви: відомо лише, що належать вони до роду Callicebus (стрибуни).

Новий вид відкритий зоологом Джуліо Дальпонте під час двадцятиденної експедиції, що відбулась у грудні 2010 року. У травні цього року одного представника виду передали для вивчення в музей імені Еміліо Голді в бразильському Белене. Всесвітній фонд дикої природи (WWF), який фінансував експедицію, оголосив про цю знахідку тільки 24 серпня.

Примат мешкає на території між ріками Гуаріба і Рузвельт, що в північно-західній частині штату Мату-Гросу. За словами пана Дальпонте, у мавпи є деякі відмінності на голові й хвості, які раніше ніколи не зустрічались у Callicebus (стрибунів), що живуть у тому районі.

Тварина стане об'єктом досліджень, в результаті яких буде складено її детальний опис. На вивчення нового стрибуна піде близько шести місяців. А ось матеріали про відкриття з'являться в спеціалізованих наукових журналах значно пізніше, оскільки з моменту подачі їх на розгляд до схвалення редколегією може пройти цілий рік.

До речі, та ж експедиція, можливо, відкрила два нових види риб - зубатку й прісноводного тетра.

Зараз ви читаєте новину «Дослідники знайшли в Бразилії новий вид мавп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути