середа, 13 жовтня 2010 14:29

В Японії спіймали мавпу, яка покусала 117 людей

В Японії спіймали мавпу, яка покусала 117 людей

Японська поліція зуміла за підтримки місцевих жителів і муніципальних служб зловити макаку, що покусала за останні місяці 117 осіб. Тварина нападала на людей у кількох містечках біля підніжжя гори Фудзі в префектурі Сідзуока, повідомляє Лента.ру.

Вранці в неділю, 10 жовтня, мавпу помітила на своєму балконі одна з місцевих мешканок. Вона впустила тварину всередину, після чого замкнула макаку в одній з кімнат. Мавпа залізла у шафу, звідки місцева поліція, що прибула на місце, змогла дістати її тільки за допомогою сльозоточивого газу.

"Ми відчули значне полегшення, коли спіймали її", - розповів журналістам представник місцевої влади.

За його словами, немає жодних сумнівів в тому, що поліція схопила саме ту макаку. Він пояснив, що в останній раз повідомлення про атаку мавпи надійшло саме з того району, в якому її зловили, а після 10 жовтня напади припинилися.

На початку вересня поліції довелося оголосити спецоперацію по затриманню зграї агресивних макак. У ній брали участь декілька сотень місцевих поліцейських. Місцева влада не припускали, що всі напади в Сідзуоці з 22 серпня здійснила одна мавпа.

Місцева мешканка, в будинку якої зловили тварину, отримає нагороду в 200 тисяч ієн (близько 2,5 тисячі доларів). Про те, яка доля очікує задерикувату макаку, не повідомляється.

Нагадаємо, найгладкіша мавпа мешкає в Британії. Орангутанг Ошін, який живе у притулку "Світ мавп", важить 98 кілограмів. Щоб він схуд, його годують фруктами і йогуртами. Не дають солодощі та вироби з борошна.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «В Японії спіймали мавпу, яка покусала 117 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути