неділя, 03 березня 2013 11:43

Асад поскаржився на залякування з боку Великобританії

Асад поскаржився на залякування з боку Великобританії
Фото: ctvnews.ca

Президент Сирії Башар Асад в інтерв'ю британській газеті The Sunday Times поскаржився на те, що "поверхнева і незріла" риторика уряду Великобританії "лише підкреслює традицію залякування і гегемонії".

Сам уряд Девіда Кемерона Асад назвав "наївним, заплутався і нереалістичним". Він також звинуватив Лондон у бажанні мілітаризувати ситуацію в Сирії. "Як ми можемо очікувати, що вони скоротять кількість насильства, у той час як вони хочуть послати військові припаси терористам?", - Задався питанням Асад.

Президент Сирії наголосив, що Великобританія стверджує, що хоче направити допомогу "помірним" повстанським угрупуванням, "чудово знаючи, що помірних угруповань не існує". Асад зауважив, що він бореться в Сирії проти "Фронту Аль-Нусра" - радикального угрупування ісламізму, визнаної в США терористичною.

Асад спростував припущення про те, що Росія, Іран або "Хізбалла" відправляють до Сирії своїх солдатів, зауваживши, що сирійці самі можуть захистити себе. Позицію Росії він назвав при цьому "дуже конструктивною".

За словами президента Сирії, допомогти його країні можна, попросивши Катар і Саудівську Аравію припинити фінансувати терористів.

В інтерв'ю The Sunday Times Асад заявив, що він готовий до переговорів з повстанцями, що складуть зброю. Він також дорікнув західним країнам в тому, що вони представляють Вільну сирійську армію як єдине ціле, тоді як насправді вона складається з "сотень маленьких угруповань".

Крім Великобританії і США, Асад розкритикував і ООН. На його думку, організація збільшила свою оцінку числа загиблих за час конфлікту в Сирії до 70 тисяч осыб для того, щоб виправдати вторгнення міжнародних сил.

Інтерв'ю, дане The Sunday Times напередодні візиту держсекретаря США Джона Керрі в Катар і Саудівську Аравію, стало першим за більш ніж рік, яке Асад дав західному виданню. Незадовго до публікації інтерв'ю, 1 березня 2013 року, Євросоюз зняв ембарго на постачання нелетальної зброї повстанцям, а США і ООН пообіцяли надати Сирії допомогу у вигляді медикаментів і продовольства.

Збройний конфлікт у Сирії, визнаний ООН громадянською війною, триває з весни 2011 року. В кінці 2012 року повстанці сформували Сирійську національну коаліцію, яку ряд країн Заходу і Перської затоки визнали єдиним законним представником сирійського народу.

Зараз ви читаєте новину «Асад поскаржився на залякування з боку Великобританії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути