пʼятниця, 01 лютого 2013 06:25

США занепокоєні увагою Москви до Сирії

США занепокоєні увагою Москви до Сирії
Фото: www.expres.ua

Сполучені Штати стурбовані розширенням військової допомоги сирійській владі з боку Ірану, а також підтримкою з боку Росії, заявила держсекретар США Гілларі Клінтон.

Дипломат традиційно піддала критиці позицію Росії у сирійському питанні.

"Росіяни у питанні підтримки Асада (президент Сирії Башар Асад - ред.) не є пасивними сторонніми спостерігачами. Вони стали виявляти більше активності на декількох фронтах", - сказала вона в своєму останньому на посаді держсекретаря інтерв'ю невеликій групі західних журналістів.

Клінтон зазначила, що "підтримка Росією Асада в СБ ООН є найбільш відкритим і видимим прикладом цього, але є й інші шляхи, якими вона намагається захистити режим".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На місці масової страти в Сирії знайшли більше ста трупів. Наймолодшому 11 років

"У нас є причини вірити, що Росія продовжує надавати Асаду фінансову і військову допомогу у формі поставок обладнання", - завила Клінтон.

Разом з тим, як сказала вона, є ознаки зміни позиції Росії, "оскільки вона не може просто дивитися на те, що відбувається, і не вірити тому, що це несе в собі величезну загрозу загальним інтересам, включаючи її власні".

"Іранці одного разу вже заявили, що розглядають збереження Асада у владі в якості одного зі своїх вищих пріоритетів. Ми віримо, що для цього вони направляють (у Сирію - ред.) все більше свого персоналу (військового - ред.), щоб не тільки надати допомога Асаду, але підтримувати і спрямовувати сили безпеки (сирійські - ред.)", - зазначила Клінтон.

Зараз ви читаєте новину «США занепокоєні увагою Москви до Сирії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

50

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути