четвер, 21 лютого 2013 16:16

Десятки людей загинули через серію терактів в Дамаску

Десятки людей загинули через серію терактів в Дамаску
Фото: lenta.ru

Як мінімум 31 людина загинула в результаті серії вибухів, що майже одночасно прогриміли у Дамаску вдень 21 лютого, повідомляє Associated Press з посиланням на місцевих активістів.

Згідно з інформацією сирійського державного телебачення, у центральних районах міста вибухнули чотири начинених вибухівкою автомобіля. Теракти сталися на площі Революції, в районі Рухеддін, Барза і на площі Сабі Бахрат.

Один з вибухів стався біля головного офісу правлячої партії Баас, розташованого неподалік від посольства Росії у Дамаску. Партійний офіс отримав серйозні пошкодження, в його околицях багато вбитих і поранених. Розбиті вибухом автомобілі відкинуло на триста метрів від його епіцентру. У посольстві вибуховою хвилею вибило скло, проте ніхто з його співробітників не постраждав.

Відразу після вибухів у місті почалася перестрілка, яка, втім, незабаром вщухла. Через приблизно годину повстанці завдали мінометного удару по будівлі головного штабу сирійської армії. Про убитих і поранених в цій атаці інформації немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Сирії дві ракети влучили в університет: 82 загиблих, 160 поранених

Всі інформаційні агентства і телеканали, які передають інформацію з Дамаска зараз, підкреслюють, що точних даних про число жертв вибухів досі немає. Відповідальність за ці напади поки ніхто на себе не взяв. Державне телебачення повідомило про затримання одного терориста-самогубцю, в машині якого знайшли п'ять вибухових пристроїв.

Своїм почерком скоординований напад видає участь у ньому активістів "Фронту аль-Нусра" - радикальної ісламістської повстанської групи, що визнана в США як терористична. Для проведення бойових операцій активісти "Фронту" нерідко використовують бойовиків-смертників.

Громадянська війна у Сирії триває вже майже два роки, за цей час її жертвами стали більше 70 тисяч людей. Повстанці домагаються повалення диктаторського режиму президента Башара Асада та встановлення в Сирії ісламського правління.

Зараз ви читаєте новину «Десятки людей загинули через серію терактів в Дамаску». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути