середа, 16 лютого 2022 17:45

"Артистка висловила згоду" - Суспільне підтвердило, що Аліна Паш не їде на Євробачення

"Артистка висловила згоду" - Суспільне підтвердило, що Аліна Паш не їде на Євробачення
Аліна Паш не представлятиме Україну на Євробаченні. Фото: instagram.com/alinapash

Суспільний мовник підтвердив, що переможниця цьогорічного нацвідбору на Євробачення-2022 Аліна Паш не представлятиме Україну на конкурсі.

Рішення ухвалили на позачерговому засіданні відповідного комітету 16 лютого. Співачка "висловила згоду" з ним, повідомила пресслужба мовника.

"Організаційний комітет Національного відбору на Євробачення-2022 ухвалив рішення про припинення участі у відборі Alina Pash. Співачка не представлятиме Україну на Євробаченні-2022", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аліна Паш зізналася, де взялася липова довідка про її в'їзд до Криму

Зазначається, що підставою для рішення стала офіційна відповідь Державної прикордонної служби щодо інформації про перетин адмінкордону з окупованим Росією Кримом.

"Пункт 3.4. правил Національного відбору на участь у Євробаченні–2022 передбачає, що у разі встановлення Суспільним факту подання учасником недостовірної інформації або приховання інформації чи інших істотних обставин щодо учасника, Суспільне має право припинити участь у відборі учасника у будь-який час", – пояснив мовник.

Правила дозволяють йому обрати представника України на Євробаченні з інших фіналістів відбору, зазначили у повідомленні. Чи вже визначилися вони з кандидатурою - невідомо.

16 лютого Аліна Паш зняла свою кандидатуру як представниці України на Євробаченні, бо "не хоче далі бути в цій брудній історії". Зробила це, коли оргкомітет засідав та вирішував її долю.

Паш оголосили переможницею нацвідбору на Євробачення 12 лютого. 2015 року співачка відвідувала Крим. Нібито їздила на весілля.

Команда співачки надала довідку, що стала підставою для продовження участі Паш у нацвідборі - на півострів літала через адмінкордон у Херсонській області. У Держприкордонслужбі заявили, що не надавали жодної довідки про перетин співачкою адмінкордону з Кримом.

Паш літала в Крим через Росію, чим порушила правила перетину державного кордону України. А довідка - підробна, стверджує блогер Сергій Стерненко.

Зараз ви читаєте новину «"Артистка висловила згоду" - Суспільне підтвердило, що Аліна Паш не їде на Євробачення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути