понеділок, 14 лютого 2022 12:37

Аліна Паш підробила довідку й літала російськими авіалініями в окупований Крим - Стерненко

Аліна Паш підробила довідку й літала російськими авіалініями в окупований Крим - Стерненко
"Суспільне" має скасувати результати добору на Євробачення, написав блогер.

Аліна Паш, яку оголосили переможницею національного відбору на Євробачення-2022, підробила довідку від прикордонників щодо її поїздки в окупований Крим.

Про це заявив блогер Сергій Стерненко.

Учора представники співачки опублікували документ від Державної прикордонної служби про те, що вона в серпні 2015-го відвідувала окупований Крим через адмінкордон у Херсонській області, нагадав блогер.

"Із власних джерел у ДПСУ і в інших структурах мені стало відомо, що в серпні 2015 року Аліна Паш відвідувала окупований Крим саме через територію держави-окупанта", - заявив Стерненко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленських з Єрмаком розважав гурт з РФ

Зі слів блогера, співачка 11 серпня рейсом Київ - Москва покинула територію України. Повернулась авіарейсом Домодєдово - Київ 14 серпня. В окупованому Криму була 12 серпня.

"З Москви російськими авіалініями співачка потрапила в окупований Крим, порушивши правила перетину державного кордону України.

Ці факти легко може ще раз перевірити Держприкордонслужба. І вона зобов'язана виступити із заявою про фальсифікацію "довідки".

До того ж підроблення документів є кримінальним правопорушенням. І якщо наші правоохоронці не відкриють зараз кримінальне провадження, я звертатимуся до них із відповідною заявою.

"Суспільне зобов'язане скасувати результати відбору на Євробачення. Бо коли Україну представлятиме любителька Росії, яка незаконно їздила до Криму й порушувала правила відбору, ще й фабрикуючи документи, - це національна ганьба", - написав Стерненко.

Аліну Паш оголосили переможицею нацвідбору на Євробачення 12 лютого.

Kalush Orchestra натякнули на підтасування голосів із боку організаторів. За словами учасників гурту, після оголошення результатів вони хотіли подивитись офіційний документ із кількістю балів, які виконавцям поставили глядачі, проте їм не показали протокол.

Згідно з правилами добору на Євробачення виконавець не може брати участь у ньому в разі, якщо незаконно відвідував окупований Крим.

Зараз ви читаєте новину «Аліна Паш підробила довідку й літала російськими авіалініями в окупований Крим - Стерненко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути